RAILREINIGEN

LUX maakt railreinigingswagons en stofzuigers, de baan kan zo in uitstekende conditie blijven. Ook locomotiefmotoren blijven schoner en maken hun rondjes zonder stotteren. De krachtige motor doet zijn werk naar behoren zoals te zien is naar een eerste rondje op de baan. De railpoetser moet goed worden afgesteld, want bij een te hoge druk op de baan is deze zo sterk, dat bij mijn PIKO wissels de kans bestaat dat er onderdelen worden losgetrokken. De combinatie werkt goed, maar de stofzuiger is de belangrijkste voor de moeilijk bereikbare plekken. Bedenk wel: er is een goede loc nodig om de wagons mee te voeren......en......ze zijn behoorlijk prijzig! 

Railslijpwagen voor HO, hierin bevindt zich een roterende borstel die de spoor staven schoon poetst de wagon heeft een accu waardoor de motor van de slijper altijd blijft draaien ook bij een zeer vuile baan. 

De LUX-Railstofzuiger wordt door middel van de rijspanning van stroom voorzien en kan door elke locomotief getrokken of geduwd worden. De ventilator wordt door een Faulhaber motor aangedreven.

De ventilator geeft reeds bij geringe rijspanning al de volle zuigkracht. Door de geïntegreerde spanningsregeling is de inzetbaarheid van de wagon zowel op analoge als op digitale banen mogelijk.

De railstofzuiger is voorzien van sensortechniek  waardoor de stofzuiger automatisch inschakelt zodra de wagen in beweging komt en stopt als de wagen voor bijv. een sein tot stilstand komt.