TAFELBOUW van rave-M-stad in BEELD gebracht.

MeesterTafelBouwer (en schoonzoon) Andy Spaargaren is druk bezig geweest met de tafel van 290x170cm. Onder het toeziend oog en ervaring van zijn vader......dat wel. Al moet gezegd worden, dat Andy denkt dat het meer bezigheidstherapie is voor zijn vader........

De tafel rust op 6 zwenkwielen aan de voor- en achterzijde, zodat deze voor betere bereikbaarheid aan achter/linker zijkant van de muur gerold kan worden. De werkhoogte van het blad is 110cm. Langs de lange muurzijde is een plank aangebracht van 20 cm breed (over de hele tafellengte) De hoofdbaan gaat daar onderdoor. Op de muur zal een fotostrook worden aangebracht van 20 cm met het beeld van een stadse straat. 

TIP voor de kijkers. Na enkele maanden met de tafel bezig te zijn, moet ik helaas tot de conclusie komen, dat de tafel best wel fors is. Met name de diepte is soms lastig, waardoor je er bijna niet bij kunt.

Dus: denk nog beter na dan ik en zorg dat de tafel overal goed bereikbaar is. En nog een tip: Maak de tafel demontabel. Dan kun je hem met de minste schade nog eens verhuizen.

Tja we zijn nooit te oud om te leren......

 

Leuk is, dat tijdens de bouw handige dingen zijn aangebracht. Het afronden van de tafelhoeken was van essentieel belang. Het geeft ook een betere bewegingsvrijheid tijdens het verplaatsen van de tafel.

Ondanks de grote wielen moet je er wel voor zorgen, dat deze schoon blijven. De tafel is behoorlijk zwaar.

 

In 2017 is de tafel verlengd met 60 cm. Er zijn er aanpassingen gedaan aan wat delen van de baan, om het makkelijker te maken, om onder de tafel te komen voor iemand, die niet zo lenig is.

 

Aanvang bouw rond 8 april 2016