RAVELEINSE SPOORWEGEN en rave-M-stad.com zijn opgericht in 2016 na ON traXS in het Spoorwegmuseum na een grondig onderzoek en aanbesteding. Bentink Modelspoor in Apeldoorn "won" deze aanbesteding voor het leven! De service en het geduld om mij op de rails te helpen was grandioos en is dat nog steeds. De technische kennis van Johan was voor mijn keuze van groot belang! Van de webshop wordt graag gebruik gemaakt, ook dat werkt snel en veilig. Zelfs op een beurs gekochte locs hebben ze voor mij gerepareerd (€ 0,0) Nog steeds onze hoofdleverancier van deze fictieve stad en baan dus. Bij de aanschaf van de "GlasenerZug motorwagen BR91" is deze door Marcel van Bentink Modelspoor op en top afgeleverd.....met 30 passagiers en een machinist. 

De baan is eigenlijk een platte vitrine! Veel rails en wissels maken rangeren en rondrijden echt leuk en is een grote uitdaging. De rijrichtingen moeten goed worden ingelegd met de hand. Rangerende treinen kunnen mooi en met lage snelheid rijden. Tijd genoeg om sommige wissels bij het rangeren om te zetten.

Daarnaast is het net zo leuk om deze website bij te houden, zodat ook anderen er van kunnen genieten. 

SITE NAAM? Mijn internet alias is RAVELEIN (Rob) en M staat voor Ellen! rave-M-stad is een industrieël plekje met bewoning, museumkwartier en veel rangeerbewegingen.